Facturen inboeken, kostenbonnetjes verwerken en financiële rapportages opstellen: met slimme software en handige apps wordt boekhouden steeds sneller, eenvoudiger én efficiënter.Welke meerwaarde heeft een administratiekantoor dan nog?
 

Als ondernemer heb je een zorgvuldige administratie nodig. Niet alleen om belastingaangifte te kunnen doen en te kunnen bewijzen dat je in aanmerking komt voor bepaalde fiscale regelingen, maar vooral om slim te kunnen ondernemen. Een goede administratie geeft je namelijk inzicht in de financiële gezondheid van je onderneming. Zo weet je precies hoe jouw onderneming ervoor staat én kun je snel bijsturen als dat nodig is. Je kunt je administratie zelf verzorgen, maar je kunt er ook voor kiezen om je volledig op je onderneming te richten en gebruik te maken van de expertise van een administratiekantoor. Maar wat kan een administratiekantoor nog toevoegen nu boekhouden steeds eenvoudiger wordt en slimme apps zelfs de btw-aangifte voor je klaar kunnen zetten?

 

Vertrouwde sparringpartner

Een administratiekantoor denkt graag met je mee. Waar wil jij naartoe als ondernemer? Welke strategie past daarbij? Hoe kun je jouw plannen financieren, wat is een schappelijk tarief en hoe bewegen jouw concurrenten zich? Een betrokken administratiekantoor kent het reilen en zeilen van jouw onderneming, is op de hoogte van de nieuwste fiscale wet- en regelgeving, plaatst ontwikkelingen in de markt in een breder perspectief en geeft duiding aan financiële cijfers en data. Gesteund door de kennis, inzichten en ervaring van het kantoor kun je samen sparren over de koers van jouw onderneming en advies vragen bij belangrijke beslissingen voor jouw bedrijf. En dat geeft vertrouwen.

 

Datagedreven ondernemen

De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Als ondernemer kun je niet achterblijven. En dat wil je waarschijnlijk ook niet, want door administratieve bedrijfsprocessen te automatiseren, kun je efficiënter werken, kosten besparen en de concurrentie een belangrijke stap voor blijven. Automatisering biedt verbeterde inzichten en legt nieuwe bedrijfskansen bloot, maar het kan ook onzekerheid met zich meebrengen. Want hoe moet je de data interpreteren? En hoe kun je de kansen in jouw business optimaal benutten? Zo biedt de nieuwste boekhoudsoftware real time zicht op de financiële resultaten van jouw bedrijf, maar wat betekent deze informatie precies voor jou als ondernemer? Waar liggen nieuwe kansen? Wat is het juiste moment voor een investering? En kom je bijvoorbeeld in aanmerking voor fiscale voordelen?
 

Meer weten?

Ondernemen is kansen zien, risico’s nemen en waarde creëren. Als ondernemer wil je snel kunnen bewegen, maar geen onverantwoorde risico’s nemen. Zoek je een betrouwbare partner voor financieel en fiscaal advies, die jouw business begrijpt, financiële cijfers inkleurt en over je schouder meekijkt bij belangrijke beslissingen voor jouw onderneming? Voor al je vragen of wil je meer informatie:: neem gerust contact met ons op.

source : NOAB-Keurmerk