Waar moet je rekening mee houden bij een zieke werknemer? Administratie | 8 februari, 2021

Langdurig ziek zijn is al vervelend genoeg voor een medewerker. Maar voor jou als werkgever zijn er veel kosten aan verbonden. Wanneer je een ziekmelding ontvangt van een medewerker, wil je natuurlijk dat hij of zij zo snel mogelijk opknapt en weer aan het werk kan. Niemand houdt ervan om ziek thuis te zitten! Maar hoe zorg je dat wanneer iemand toch ziek thuis komt te zitten, dat je aan de verplichte stappen houdt om alles in goede banen te leiden?

(meer…)

Ondernemers: Ga opgeruimd het nieuwe jaar in met deze tips! Administratie | 22 december, 2020

De periode tussen Kerst en Oud en Nieuw kun je gebruiken om lekker uit te rusten of tijd met vrienden en familie door te brengen.

Daarnaast kun je de tijd goed benutten door het wegwerken van achterstallige zaken zoals e-mail of administratie, zodat je financieel fris het nieuwe jaar in kan.
(meer…)

Hoe kan ik schijnzelfstandigheid voorkomen? Kleine ondernemer | 11 augustus, 2020

Als je ingehuurd wordt als zelfstandige, maar de feitelijke situatie wordt door de Belastingdienst beschouwd als een een dienstverband met je opdrachtgever, dan kan je worden bestempeld als schijnzelfstandige. (meer…)

Een administratiekantoor, waarom? Administratie | 21 juli, 2020

Facturen inboeken, kostenbonnetjes verwerken en financiële rapportages opstellen: met slimme software en handige apps wordt boekhouden steeds sneller, eenvoudiger én efficiënter. (meer…)

Kun je als zzp-er stagiaires in dienst nemen? Kleine ondernemer | 2 mei, 2020

Je verwacht het misschien niet, maar als je zzp-er bent kun je wel degelijk een stagiaire in dienst nemen. Begrijpelijk dat dit je vreemd in de oren klinkt. Immers, zzp staat voor ‘zelfstandige zonder personeel’, dus dit lijkt niet met elkaar te rijmen. (meer…)