Wat is eigenlijk NOAB

NOAB is dé brancheorganisatie voor administratiekantoren en belastingadviseurs die zich richten op MKB’ers en op ZZP’ers.

Bij NOAB zijn ongeveer 1.000 kantoren aangesloten. NOAB zet zich op verschillende manieren in om de belangen van haar leden binnen en buiten de sector te behartigen. Een NOAB-kantoor levert de garantie voor een solide administratie van je bedrijf en je fiscale zaken. Het advies dat je krijgt is betrouwbaar en deskundig en van de hoogste kwaliteit. Of het nu gaat om advies bij je belastingaangifte, de controle van de jaarrekening, of het uitbesteden van de volledige boekhouding: een administratiekantoor of belastingadviseur met het NOAB-keurmerk is dé garantie bij deze diensten.

 
 
 
 
 

NOAB-keurmerk biedt kwaliteit

Kwaliteit, vakmanschap én actuele kennis van zaken.

Wie het NOAB-keurmerk mag dragen, komt van goeden huize. Je kunt pas NOAB gecertificeerd worden als je als administratie- of belastingadvieskantoor aan een zwaar pakket van eisen voldoet. De lidmaatschapseisen van het NOAB-keurmerk worden onafhankelijk gecontroleerd. Daardoor wordt het NOAB-keurmerk erkend door banken, Belastingdienst en de overheid. Zo is er strenge controle aan de deur: een adviseur moet aan een fors pakket eisen (o.a. opleidingseisen) voldoen voordat hij lid mag worden. Deze controle wordt elke vijf jaar herhaald.
Daarnaast moeten NOAB-adviseurs verplicht hun vakkennis up-to-date houden omdat belastingwetgeving nogal eens verandert. NOAB controleert daarom streng of de leden hun vakkennis op peil houden. Verder verplichten NOAB-adviseurs zich om de NOAB-gedragscode en kwaliteitsvoorschriften te volgen. Tenslotte hebben zij een verplichte Beroepsaansprakelijkheidsverzekering en maken ze gebruik van de NOAB-leveringsvoorwaarden. Een kantoor met het NOAB-keurmerk garandeert daarom kwaliteit, vakmanschap én actuele kennis van zaken.
 

NOAB-keurmerk beschermt de klant

Gaat er toch iets fout, zonder dat er opzet in het spel is? Dan helpt NOAB met bemiddeling. Als dat niet voldoende is, wordt het onafhankelijk Tuchtcollege ingeschakeld. Daarnaast hebben NOAB-belastingadviseurs een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering om de klant schadeloos te stellen als de fout aan de adviseur te wijten is.
 

Wat zijn de voordelen van NOAB-Keurmerk

Als zzp’er of mkb’er ben je beter af bij een NOAB-gecertificeerd administratiekantoor of belastingadviseur:

• Je bent verzekerd van kwaliteit en deskundigheid
• Jouw adviseur heeft altijd actuele kennis van zaken
• NOAB-kantoren hebben goede contacten bij banken, de Belastingdienst en andere instanties.

 

ZZP’ER & MKB’ER uitgelicht

Peter & Tom doen graag waar ze goed in zijn! Peter maakt de mooiste creaties op papier en Tom brengt zijn creaties meteen tot leven.

Beiden laten ze hun administratie over aan een administratiekantoor met het NOAB-keurmerk. Zo wil Peter graag dat zijn adviseur meedenkt en meegaat naar de bank. En Tom ligt niet meer wakker van zijn belastingaangifte.
 
 

 
Heb je een vraag over het NOAB-keurmerk, of wil je informatie?